Slim investeren in uw woning

Slim investeren in uw woning

Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, de investering in een warmtepomp doet recht aan de (toekomst-)waarde van uw woning.

Hoewel een warmtepompsysteem in vergelijking met een klassiek verwarmingssysteem een hogere investering vraagt, wordt deze meerinvestering door het lage energieverbruik van de warmtepomp al na enkele jaren ruimschoots terugverdiend. Houd daarbij in het achterhoofd dat de investering verschillende interessante subsidies en premies met zich mee kan brengen. Wie kiest voor een duurzaam en milieuvriendelijk energiesysteem zoals een warmtepomp, kan niet alleen genieten van subsidies van de overheid, maar ook van subsidies van sommige gemeenten en netbeheerders. U zult hierdoor een aanzienlijk deel van de kostprijs van de pomp terugbetaald krijgen. Maar dat is nog niet alles. U kunt de investering in een warmtepomp – en andere duurzame verbeteringen – ook inbrengen in uw jaarlijkse belastingaangifte. Bereken uw potentiële besparing door even contact met ons op te nemen en vraag geheel vrijblijvend een offerte op.

Heeft u al eens van een energielabel gehoord? Dit is sinds kort verplicht. Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning en laat met andere woorden ook zien hoe zuinig en duurzaam de installaties voor verwarming en tapwater zijn. Met dit label wil de overheid eigenaars van woningen stimuleren om duurzame initiatieven te nemen, want hoe beter het energielabel, hoe hoger de waarde van de woning. Aan dat energielabel zijn bovendien aantrekkelijke subsidies gekoppeld. Een warmtepompinstallatie kan ervoor zorgen dat uw woning een energielabelsprong maakt en u dus kans maakt op die subsidies.

Vindt u de aankoop van een warmtepomp toch redelijk prijzig? Niet getreurd. Er bestaat zoiets als een groene lening. Dat is een lening die het mogelijk maakt om groene investeringen te financieren. U kunt deze lening afsluiten als u een eigen woning heeft en geld wilt lenen voor een energiebesparende of energieopwekkende maatregel. Als u beslist om een warmtepomp in uw huis te installeren, zult u niet alleen besparen op uw energiefactuur, maar ook de vaak lagere rente die u betaalt voor de groene lening kunnen aftrekken van uw inkomstenbelasting. Hoeveel fiscaal voordeel u precies zult hebben, hangt af van uw persoonlijke situatie. Een aangenaam vooruitzicht, toch?

 

 

Daarnaast kan ook een starterslening u aardig op weg helpen. Een starterslening krijgt u bovenop uw hypotheek als u voor het eerst een huis koopt, en de eerste drie jaar betaalt u geen rente. Deze lening kan u een extra duwtje in de rug geven om uw woning duurzaam te verbeteren.

De installatie van een warmtepomp zal uw energiefactuur doen dalen. Bovendien krijgt u door de verschillende premies en subsidies een deel van de kostprijs meteen terugbetaald. Deze energiebesparende maatregel kan overigens tot een verbetering van het energielabel van uw woning leiden, wat de waarde van uw huis doet stijgen. Wat kan u nog weerhouden om in een warmtepomp te investeren? Uw woning is het meer dan waard.