Huis van de toekomst

Huis van de toekomst

De term ‘huis van de toekomst’ is niet nieuw. Er wordt al jarenlang over gesproken, maar het is opvallend dat de term vooral de laatste tijd aan populariteit gewonnen heeft. In het huis van de toekomst wordt er voornamelijk aandacht besteed aan automatisering, ook wel domotica genoemd, duurzame energie en een lager gebruik van het energienet. Het huis van de toekomst is een huis dat een betrouwbare, duurzame en comfortabele toekomst voor u, uw partner en uw kinderen garandeert. Met STIEBEL ELTRON ligt dat huis van de toekomst nu binnen handbereik. Bereken uw potentiële besparing door even contact met ons op te nemen en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Passiefhuizen vormen de eerste stap naar een duurzame, behaaglijke en betrouwbare toekomst. Passiefwoningen richten zich op een aangenaam binnenklimaat, zowel in de zomer als in de winter, zonder gebruik te maken van een traditioneel verwarmings- of koelsysteem, en zijn bovendien erg energiezuinig. Aangezien de energiebehoefte van de woning bijna geheel gedekt kan worden door passieve bronnen (zoals de zon), spreekt men van een passieve woning of 'passiefhuis'.

De verwarmingskosten worden hierdoor tot een minimum beperkt. Tijdens het grootste deel van het jaar is dit geen probleem, maar bij extreem lage buitentemperaturen is er nog wel een actieve verwarmingsbron nodig. Omdat dit geen klassiek verwarmingssysteem mag zijn, wordt er vaak geopteerd voor een warmtepomp in combinatie met een zeer efficiënt ventilatiesysteem. STIEBEL ELTRON kan beide leveren, al dan niet gecombineerd in één toestel. 

Dit alternatief maakt efficiënt gebruik van onze natuurlijke energiebronnen, waardoor u in uw eigen energiebehoefte kunt voorzien en u sneller aan de voorwaarden van een passiefhuis zult voldoen. Door middel van een warmtepomp is de stap van een passiefhuis naar een energieneutraal huis tevens snel gezet. STIEBEL ELTRON gaat nu al een stap verder. Met de "Sunny Home Manager" kunt u met onze warmtepompen de benodigde energie voor uw woning niet alleen opwekken, maar ook opslaan. U heeft zo gedurende alle seizoenen voldoende energie en bent het hele jaar volledig energieonafhankelijk.

 

 

Daarnaast zijn ook technologie en elektronica uiterst belangrijk. Beide begrippen staan in onze huidige samenleving steeds meer centraal en mogen in het huis van de toekomst dan ook niet ontbreken. Met een warmtepomp haalt u een sterk staaltje domotica in huis. Een warmtepomp is een van de vele technische voorzieningen die het huishouden automatiseren en zo het woon- en leefcomfort verhogen. Onze warmtepompen kunnen via warmteregelaars ingesteld worden, waardoor ze automatisch op het juiste tijdstip de juiste temperatuur zullen leveren. Met de app ‘ISG’ kunt u uw installatie bovendien ook buitenshuis vanaf elk mobiel toestel bedienen. Dankzij deze technologie behoudt u – altijd en overal – een perfecte controle over de warmtebehoefte van uw woning.

Door te kiezen voor een warmtepomp zet u een stap in de goede richting. U draagt uw steentje bij aan het milieu en door de vele technische voorzieningen geniet u van meer woon- en leefcomfort. U bouwt aan uw huis van de toekomst. Niet alleen u, maar ook uw partner en uw kinderen gaan op die manier een duurzame, aangename en betrouwbare toekomst tegemoet. Wij hebben de aarde tenslotte niet gekregen van onze ouders, maar slechts geleend van onze kinderen.