Duurzaam verwarmen

Duurzaam verwarmen

De kans dat u de afgelopen dagen het woord ‘milieu’, ‘duurzaamheid’ of ‘klimaatverandering’ hebt horen vallen, is zeer reëel. En terecht. Onze aarde warmt op en fossiele brandstoffen zoals olie, gas en steenkool worden alsmaar schaarser. We staan voor de enorme taak om een beter leefklimaat te creëren, niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze kinderen.

Daarom moeten we op zoek naar duurzame energieoplossingen. De grootste uitdaging is om onze CO₂-uitstoot te verminderen en minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Ook u kunt uw steentje bijdragen, bijvoorbeeld door uw woning toekomstklaar te maken en te kiezen voor een warmtepomp. Bereken uw potentiële besparing door even contact met ons op te nemen en vraag geheel vrijblijvend een offerte op.

 

Uw woning met gas of stookolie verwarmen is niet meer van deze tijd en bovendien niet erg milieuvriendelijk. Om warmte te creëren moeten deze fossiele brandstoffen namelijk verbrand worden. Hierdoor komt zeer veel CO₂ vrij, een van de belangrijkste oorzaken van de opwarming van de aarde.

Met een warmtepomp wordt uw huis echter verwarmd door energie uit de natuur die in de vorm van water door een gesloten circuit wordt rondgepompt. Een warmtepompinstallatie zorgt er dus voor dat u uw woning en sanitair water kunt verwarmen zonder verbranding en uitstoot van CO₂.

Even alle voordelen op een rijtje. Door een warmtepomp te installeren en energie uit de natuur te benutten, bent u onafhankelijk van de alsmaar schaarser wordende fossiele brandstoffen zoals gas, olie en steenkool. U vermindert uw CO₂-uitstoot en verkleint zo uw ecologische voetafdruk. De natuurlijke energiebronnen staan onbeperkt en bovendien gratis tot uw beschikking.

U draagt uw steentje bij aan het milieu en zorgt op die manier voor een leefbare en gezondere wereld voor u en uw kinderen. Denk aan de toekomst en pas uw woning aan.

 

 

Een warmtepompinstallatie is een alternatieve, milieuvriendelijke en bovendien erg rendabele manier om uw woning te verwarmen en warm water te produceren.

Een warmtepomp heeft bovendien een zeer laag energieverbruik. Om te kunnen functioneren heeft de pomp slechts een kleine hoeveelheid elektriciteit nodig. De warmte die geproduceerd wordt, haalt de installatie uit de aardbodem, de buitenlucht of het grondwater: natuurlijke energiebronnen die onbeperkt en gratis tot uw beschikking staan. Het zou zonde zijn om deze mogelijkheden niet te benutten.